31 May 2011

Bonda Sultan Selangor mangkat


Bonda Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah mangkat di Hospital Pakar Ampang Puteri di sini pagi ini.
Setiausaha Sulit Sultan Selangor, Datuk Munir Bani berkata Raja Saidatul Ihsan Tengku Badar Shah, 88, mangkat pada kira-kira pukul 9 pagi.

Datuk Munir cakap jenazah Almarhum akan dibawa ke Istana Alam Shah Klang, sebelum dikebumikan di Makam Diraja Shah Alam selepas solat Asar.
Almarhum merupakan isteri pertama kepada Almarhum Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, ayahanda Sultan Sharafuddin Idris Shah. Ramai yg x tau part neh (bdk2 muda la especially).Tu pasal la Sultan Sharafudin naik, kalo x, sape yg naik?? haaaa, gi blaja sjarah Selangor lg ;)

Bersama Almarhum Sultan Salahuddin, Raja Nor Saidatul Ihsan dikurniakan tiga putera dan empat puteri iaitu Sultan Sharafuddin, Tengku Puteri Sofiah, Tengku Sulaiman Shah, Tengku Puteri Seri Zanariah, Tengku Abdul Samad Shah, Tengku Puteri Arafiah dan Tengku Puteri Aishah.

Patut la petang semlm aku nmpak bederet kreta kerabat turun dr kelab shah alam..Al-fatihah


30 May 2011

Salih Yaacob dh selamat utk kali ke-4??!





Aaaaayyaiiiii...sape x kenal ini org?? payah nor nk nuntut ngan dia neh...apa cer? dulu dengor kabor dh ada calon utk yg ke-4? tapiii dh langsung ker? dengor kabor pas ghayer? tapiii.................

Program Cabaran berhenti merokok

 Yessssssss...cabaran berhenti merokok telah tiba!! Kepada perokok, kalo brani sahut la cabaran neh..hehehhh....bile lg nk coba kn? x slh mencuba, mcm korg mula2 mencuba isap dulu ;) kini krajaan dh byk program, dan kini siap bg ganjaran lagiii..baguih punyoooo!! kalo korg nk tau lebih, leh klik kt LINK aku bg ni k..sekadar membantu kpd yg memerlukan ;)






29 May 2011

Sudoku vs FB



Ramai yang mengeluh x tau nak buat apa bila online..kalo tanya kat aku, senang je aku jawap, x yah online!! ahahha....ni kalo online x abis2 ngan fb, mentang2 la fb byk game, sampai keje pn lupa nk buat. Betapa besarnye pengaruh fb dalam hidup org kita... ye org kita!! M'sia berada di ranking ke-2 minggu lepas, adoyaiii.. apa kes?

kepada parents, kalo ada anak yg bwh 12 tahun tu, mntak sgt la tgk2 kan ye, fb ni bkn utk dorg...nk rgstr pun x leh sbenarnye..yg ni nnt dulu, nnt aku cite kemudian ttg bdk bwh umur ngan fb...ok, berbalik pada topik tadi...korang bukak la sudoku online ni, kan bagus asah otak korg...dr main farmville tuh, smpai bila pn x abis, ada effect kt otak korg~jd pemalas la :) btul, ada yg ckp nk release tension kene main game, tapiiiiii oi kak, release tension kene smpai 2-3 jam ke ngadap game??? ahahahah lu pikir laaa..

sesape yg nk try main sudoku online ni leh la gi kat www.websudoku.com  kalo nk try M'sia punya sudoku leh gi kat www.sudoku.com.my ...aku rase ade byk lg web yg offer sudoku online ni..ok?! sekadar berkongsi

28 May 2011

Cristiano Ronaldo vs Usain Bolt ~ release!


Dh release video racing dorg neh, dh nk dkat 3 tahun dh kn..sape menang? dulu ckp nk biar P&C jer...ape2 pn, smangat dorg yg buat aku teruja tetibe mlm neh utk geledah Utube carik bhn :) layaaaaaaaaaaaaaaaaann....








ler, bkn ke?? hmmmmmm

27 May 2011

Hari Belia 2011


Hari Belia datang lagi.. dari 27-29 May 2011 kat Putrajaya...dr pagi smpai ke mlm..jom kesana..kita support belia2 negara yg ade kt sana, ade konsert K-pop gaks :) yg penting, krajaan cube himpunkan SEJUTA belia dlm tempoh 3 hari neh..

Utk semak jadual, senang utk kita plan time bile nk grak, bole klik kt JADUAL...sebab tmpt terlampau besar, aku sendiri bajet 1 tmpt kene pegi 1 hari, gerakan solo bkn ngan family ;) tapi sebelum korg grak gi sana, boleh register nama as belia dulu kt internet neh, kot2 ade rezeki terpijak dapat hadiah ;) klik BELIA utk daftar...ayuuhhh..jgn buang masa, ni festival besar2an neh, separuh Putrajaya ditutup, so jln jauh sket la eh ;) dh nama pn belia kn, cargas la sket..hahahaha...jumpa di sanaaaaaaa

26 May 2011

Angry BirdS coming to town!!




Hahahaaa..kepada peminat2 game, gamers ~ ANGRY BIRDS, they're coming to town & of coz M'sia *sigh!! :) mari sama2 melayan angry birdy ni kt KL kalo x silap aku..yeeeeehaaa!! sponsors ade buat competition & of coz, prizes are waiting!! ceh, mcm aku plak yg keje ngan dorg neh sibok buat promosi :) tp x pe, sbb aku tau ramai yg layan game ni sblm tido, btul x?? hhehehe...sape yg berminat leh cek jadual tour dorg kt LINk bwh nnt k...kalo x menang hadiah x pe, janji dpt bwk blk goooooooodiessss ;) check the roadtour for ANGRY BIRDS

23 May 2011

Cash Deposit telan $$$~awass!!


Ape cite? ce cite.....haaaaa..kes deposit duit, duit kene telan tp resit tulis transaction failed! dlm account duit pn x de, tp duit dh kene telan...ke mana duit tu pegi?? hehehehee..apa cer cimb? cite la sket ;) ni kisah benar, dr 2 org kwn aku, bkn aku petik dr mana2 blog or paper k..sorg kene kt Ganu last week,sorg lg kt KLIA br je td kul 2:30p.m..hmmmmm..apa kes?

kes 1: deposit duit kt abg, tp duit kene telan, resit ckp transaction failed! buat report, cimb ckp 4 hari proses...dh lepas 4 hari, duit x masuk lg..dorg ckp 7 hari waktu bekerja plak..bile agak2nye neh?? kite tunggu lg 7 ari k sbb lum smpai 7 ari lg, so aku x leh nk cite..

kes 2: deposit machine kt KLIA..mmbr deposit $3k utk traveling safety precaution..$100 mesin reject, which is in note of $50 n $50 ;) lg $2900 dh kene telan..resit tulis benda yg sma gak, failed!! bile call buat report, jawapan yg sama, 4 ari proses..and more sadly, cimb operator incharge said, kalo dorg trace ade $1000, that's all he can refund..wat the f*** up!!? yes, ppl can lie about the amount, but don't they(cimb) have a better way to trace the transaction? wat about ppl yg x tipu nipu neh?? haishhh.....

to cimb, plsss be more professional k..jgn pandang benda remeh jer..if u r upgrading ur system or wat so ever, plss note ppl at ur MACHINE..we need to be inform!!

21 May 2011

Tragedi tanah runtuh Hulu Langat ~ bantuan anda?





Kejadian mengejut yg berlaku pg tadi amat menduka citakan..hujan x lebat mana tetibe gelinciran tanah berlaku :( lagi menyedihkan rumah anak2 yatim terkena skali...
Apa yg kita boleh bantu? asyik dok mengeluh ngan kesiiiaaaaaaann jer, cukup? bantuan diperlukan disana, kalo x nk bg tenaga pun x pe, bg la brg2 yg diperlukan mangsa2 ni...sukarelawan perlukan 6 barang2 utama utk membantu mangsa tanah runtuh.
1. lampu suluh
2. kain canvas kalis air
3. selimut
4. air bersih
5. makanan tin
6. makanan utk pasukan penyelamat

sesiapa yg mampu hulurkan bantuan boleh hubungi
En. Naza - 017- 328 0013
lokasi: Rumah Anak Yatim Semungkis, Batu 13 Hulu Langat, berdekatan pusat rekreasi lembah azwin.
bersama kita membantu mangsa tanpa mengenal sebarang sempadan agama mahupn politik

19 May 2011

Susu UHT 1 Malaysia ada Melamin?!

Program susu 1 Malaysia kini dibekukan buat sementara waktu bagi penyiasatan terhadap produk importnye yg dikatakan mempunyai melamin. Apa itu melamin?? bole klik link utk bacaan lanjut, tp apa yg aku fhm melamin neh slh 1 drpd bhn utk buat plastik ;) so, nape benda ni

18 May 2011

Wicked!! Marriage Proposal














Tgh melayari video online, aku tertarik plak nk tgk proposal mat saleh neh utk kawen..bole tahan la cara dia, cuma kalo kt Msia neh, cukup sporting ker org2 yg terlibat nk tlg dorg make the video?? patut tgk dan korg nilai sendiri effort seorg lelaki :) aku dulu pn main gamble jer propose..kikikiiii

tgk LIVE TV kat Blackberry & iPhone for free


















Setelah sekian lama menunggu, akhirnya keluar gak apps yg support utk kite tgk TV secara live lagi FREE gunakan hp BB & iPhone....cuma download(free), pastu bkn trial version plak tuh...ngaaam suii ;) bg aku, mmg best sbb aku ade BB, bg sesape yg lum ade kene la bli..hehhhh..skang, aku dh tlepas lg nk tgk cite spongebob kt TV9 aaahahhaha...korg leh la g kat link yg aku bg nnt k..or type kt ie hp korg..slamat mencube!!  TGk TV FREE

Transform Lelaki~Perempuan...

Mmmmm...mmg dh lama aku x berblog, mmg bz gile 1-2bulan neh..ni rehat japs, pasni sure bz mcm semut blk ;( kali neh aku nk bwk citer pasal LadyBoy, rmai yg dh tau minah2 ni, tp dh tgk ke proses dorg?? hahaha...video ni khas utk org

14 May 2011

Kegigihan Derek Redmond demi nama negara beliau

video

Video yg penuh penghayatan...aku dh tgk video time skola menengah dlu, td time kursus, dorg pasang video ni, terigt aku blk pasal pengajaran video neh time dolu2...hmmmm..dulu siap ade mmbr yg nangis nengok, skang? aku x tau laa...tp its a good video to encourage our youngsters to not / never give up in their life :p

Perutusan / Ucapan sempena Hari Guru 2011





 










"GURU PENAJANA TRANSFORMASI PENDIDIKAN NEGARA".
Selamat Hari Guru kpd warga pendidik semua..x kire la korg kt mana and ajar skola mana and skola gomen or private and nursery or university ;) slamat, slamat dan slamat!! 16 Mei tiap2 tahun adalah hari kamu smuaa!! Aku cuma nk letak perutusan Menteri ngan KPPM jer sbb ada yg tny mana nk crk, dorg nk baca nnt, so aku kasik ler ni k :p    Perutusan Menteri dan ni plak  Perutusan KPPM.


10 May 2011

4 free movie passes ~ any movie!! yeay













Yeayy!! Tanpa ku duga, dpt 4 pass percuma ke TGV!! dh la tu, bole pilih citer apa2 jer yg aku suke!! Plusss, nationwide, means anywhere i can redeem my passes...ohohohohh...thnx TGV and nuffnang.....i liiiiiiiiiiike it very2 muchh..hmmmmm...dunno wat 2 say ;) just sooo happy wif the email that i received last morning..yeaaaahhhhoooooo...once again, thanx TGV~nuffnang!!

Sambutan Hari Ibu, Hari Bapa dr. perspektif Islam


First of all, it goes without saying that every committed Muslim is supposed to pay his parents, especially his mother, due respect. One should try to show dutifulness to one's parents, even if they happened to be non-Muslims, let alone being Muslims. What Islam goes against is to imitate non-Muslims by marking a special occasion such as celebrating the Mother's Day in a way that shows that mothers do not deserve due respect and care save on this very day. If we are going to make the whole year a Mother's Day, then Islam welcomes celebrating the occasion with open arms.

Indeed, Muslim scholars have

09 May 2011

Ceramah Anwar Ibrahim ~ Azmin di Port Klang


:) ceramah mereka di halang oleh PDRM....apa? mana aku tau, korg tny la polis nape x leh bikin ceramah...heheee..tp mcm biasa la, KETUA mmg rilex jer, pengikut lebey2...nnt dh kene tahan sorg2 tau plak goyang, rmai2 brani ler menyalak kt blakang..heheheee....apadaaa..bikin malu jer

4 perkara wanita paling risau

Helllaaammaaaakk!! shweet jer muke minah neh ;) rmai yg try nk tackle tp x dpt2...hahahaaa..ok2, kali ni bkn nk cite psal Lisa neh tp

05 May 2011

Pilihanraya Selangor hujung bulan ini
















Yaaaaa....selepas Sarawak, kini Seeeeeelanngorrr...apakah isu disebalik PR kali ni..ujung bulan? sempat ker?? ke stakat nk bwk kuar budget negeri jer ;) waa x mo ckp lebey2...hahaha...tu kena tny sama Ean Yong Hian, haaa, klik je kt nama tuh..sbb aku x tau cite sgt, korg tny je dia direct, snang..hehe...dgr cite dalam 2 bulan dorg nk buat PR neh....

camne logo ni leh terselit?  :)
kembalikn kegemilangan negeri aku ni k..jgn buat kutu plak $$ kitorg neh..MBSA, buat keje!! jgn dok minum je kt kedai mamak tu, byk report2 x jln.PKNS!! naikkn lg harga rumah, biar org slangor smua merempat, snang ko nk bwk org CINA ko dok kt sini!! yaaa, aku racist!! dulu tidak, tp skang yaaa!! sbb ko yg ajar aku wahai sepet..

Video Penuh Anwar Ibrahim.......















 Adoyaii...Dato Seri Anwar Ibrahim...suatu masa dulu mmg aku suka dia, gaya, cara, kelantangan bila bercakap, ucapan dia yg penuh ngan isi2..tapiii skang apa dh jadi?? aku pn pening ngan politik negara kite..bkn nk sokong mana2 pihak dan bkn

04 May 2011

Dato' Mahfuz Omar pun kuat carut??



Aiiiiii....aku ni neutral je orgnye, stakat dngaq2 org berckp, berpikir, merumus ;) terkejut gak aku bile dngaq dato' dr parti pas ni kuat carut...hehehe...apalakaaan, dh nama pn manusia, ko jd la org pas ke, org bn ke, org dap ke, kalo dh prangai dh mcm tu, mcm tu je laaa...tp segan laa, parti yg memperjuangkn islam tp isi dlmnye 'lain mcm' plak..ngeri jer ;) SAPA? SAPA? TV3 la BITAUU, haaaaa, gi laaa maki hamun mediaaa..pd aku ayat dia aku biasa dengar dr mulut2 org biasa yg x berpartikn perjuangan islam ni, tp kalo parti islam semalaysia?? mcmane? hmmmmmm...mcmane la aku nk tabik kt korg neh

02 May 2011

Osama bin Laden meninggal......

Osama Laden, perwira amerika ;0 beliau meninggal pada 1 May 2011...btul ke?? berita al-jazeera yg report...tp nama laa amerika nk simpan