25 August 2011

Kawasan SpeedTrap (katanye......) OPS SIKAP


Antara kawasan yg ade speed trap!! (katanya, btul ke x, aku pn x tau)


SPEED TRAP LOACTION.

Plus North Highway (From KL):
1- Km 197.1, Km 198.8 & Km 204.3 selepas exit Kemunting
2- Km 208 & Km 214.8 sebelum exit Kemunting
3- Km 271 berdekataan exit Ipoh Selatan
4- Km 274.4 berdekatan exit Ipoh Utara
5- Km 286.9 berdekatan exit Simpang Pulai
6- Km 296 berdekatan exit Gopeng
7- Km 352.6 selepas exit Sungkai
8- Km 373 berdekatan exit Slim River
9- Km 241.9 berdekatan exit Kuala Kangsar
10- Km 308.6 selepas exit Gopeng
11- Km 252 masa turun bukit selepas terowong Menora
12- Km tak pasti tapi betul2 di R&R Gurun
13- 2 km after tol Juru (90km/j)
14- 5 kamera di atas jambatan pulau pinang (so slow je la kat situ)

Plus South Highway:
1- Km 289 sebelum exit Nilai Selatan
2- Ada 3 kamera antara Km 255 - Km 249 (Persimpangan Seremban - Senawang)
3- Km 253 selepas exit Senawang
4- Km 213.9 selepas exit Alor Gajah
5- Betul2 di exit Jasin
6- Km tak pasti tapi selepas hentian sebelah Tangkak
7- Km juga tak pasti tapi jambatan pertama selepas exit Yong Peng utara
8- Km 97.3 selepas exit Air Hitam
9- Betul2 di exit Sedenak

Plus Center:
1- Km 456 selepas exit Sungai Buluh
2- Betul2 di exit Bukit Lanjan
3- Betul2 dibawah Restoran Jejantas Sg Buloh
4- Km 302.8 berdekatan exit Kajang
5- Km 296.5 & Km 297 berdekatan exit Bangi

NKVE
1- 300 meter sebelum tol Jalan Duta (60 km/j)
2- Selepas cabang jalan ke tol Jalan Duta (80km/j)
3- Betul2 di exit Damansara
4- Km 11.2 berdekatan rel keretapi
5- Betul2 di exit Shah Alam
Jaga-jaga

KESAS
1- Km 44.8 berdekatan exit LDP
2- Berhadapan Endah Parade
3- Betul2 di exit Hicom

ELITE (Dari arah KLIA)
1- Km 4.8 selepas exit Batu 3
2- Km 2 - Km 4 atas jambatan berdekatan Makro
3- Betul2 kat bawah restoran jejantas USJ
4- Km 10 sebelum exit USJ

JALAN PERSEKUTUAN
1- Bersebelahan Hotel Mint
2- Berdekatan Esso kat exit Salak Selatan
3- Berhadapan dengan Istana Negara
4- Berhadapan dengan Muzium Negara
5- Kawasan turun bukit selepas pekan Raub (Menghala Kuala Lipis)
6- 2 km sebelum pekan Maran (Arah Kuantan)
7- Area Paya Bungor (Arah Kuantan)
8- Selepas exit ke Bentong (Menghala ke LPT)
9- Jalan Gambang - Kuantan (Turun bukit selepas Matrikulasi Pahang)
10- Berhadapan dengan Mini Malaysia Melaka (70km/j)
11- Berhadapan dengan Zoo Melaka (70 km/j)
12- Bawah jambatan dari Banting ke KLIA (80 km/j)
13- Berhadapan dengan Kolej Inti, Nilai
14- Persimpangan Sg Manggis menghala ke Klang (60 km/j)
15- Berhadapan Tesco Klang (70 km/j)
16- Jambatan berdekatan rumah MB Selangor kat Pasir Panjang (70km/j)
17- 2 km selepas sempadan Perak-Selangor di Jalan Sabak Bernam (berdekatan kilang kelapa sawit)
18- Laluan bertingkat antara USM ke Bayan Lepas
19- Jelutong expressway berdekatan Tesco Pulau Pinang
20- MRR2 antara simpang Taman Melati & Wangsa Maju
21- MRR2 berhadapan Mikro Cheras
22- MRR2 ke damansara,antara batu cave ke Bandar baru selayang









19 August 2011

Pelajar 7 tahun diajar/diterap unsur kristianiti ...........


gambar hiasan





Cuba tengok keratan gambar di atas neh. Gambar neh telah tersebar di beberapa blog milik penyokong kerajaan. Konon nya ada gerakan kristian yang sedang cuba melakukan murtad secara besar-besaran di kalangan umat islam dan rancangan mereka bermula dari kanak2 sekolah rendah lagi.

Gambar di atas tidak pasti samada kertas laporan ataupun apa. Tapi jelas ada beberapa nama kanak2 yang tercatit disitu. Sayangnya laporan neh tidak menyeluruh dan aku agak keliru gak samada laporan neh benar ataupun tidak. Almaklumlah suasana dan iklim politik di malaysia neh semakin lama semakin tegang dengan unsur2 perkauman dan sentimen keagamaan. Apa sahaja boleh berlaku. Sebab tue kena berjaga2 sikit. Takut gak terperangkap dalam permainan politik.

Dari apa yang aku faham melalui laporan di atas dan blog politik pro kerajaan ialah ;

1. 3 orang budak sekolah rendah neh beragama islam.

2. Di hantar tuiysen oleh ibu bapa masing2.

3. Tuiysen atas subjek bahasa english.

4. Namun dalam masa yang sama di ajar menyanyi lagu jesus.

5. Mereka siap hafal lagi lagu2 tersebut.

6. Dan mereka juga diserapkan / di ajarkan unsur2 kristianisasi oleh guru2 tuiysen mereka.

Urm.. korg rase??

credit to: soycili

17 August 2011

video isu jais dan gereja

video
apa yg korg nk kata bole la kata, tp jgn smpai memecah belahkan keamanan negara...kite lihat dan menilai sendiri tentang isu ini..

09 August 2011

Rusuhan di Totenham merebak ke Birmingham


Apa dh jadi dengan U.K?? huhuhuuu.....smua tmpt nk riot ker skang neh? mmg trend zaman skang?? hahahaa...cetek akai pny manusia..kali neh isu apa yg dorg bwk plak? politik ker mcm BERSIH?? bersih la sangaaaatt..dr info yg aku dpt, riot berlaku akibat apes yg landing dr planet dorg tersasul smpai terlanggar stadium wembley ;)

Bkn2...dr info aku, dr mmbr kt sana ckp, dia dh kecut abiss smpai x kuar umah langsung..siann kt ank2 dia nk mkn pn dh pyh..ok, cite dia eh bkn cite aku...sbb dia yg nmpk live~ kisah terjadi bile polis sana tertembak remaja kt sana yg sama baya ngan kami kt dlm teksi ;) mark duggan namanyee...ni kire mcm kes amirul rashid tu ke apa?

Dia ckp mamat tu dlm teksi, ntah mcmane kene tembak pn x tau...ade kes rompak kot time tuh ;) so bpk dia mengamok and buat dis small small friendly parade to the polis stesen ;) tp x tau la kn, perarakan aman trus jd huru hara smpai mcm skang neh..
haaa...neh muke MP dia, kira mcm MB ler kt sini ;) encik david lammy
Poning palo dio tuh nk mikir ;) byk kdai, umah, kete kene bakar..agaknye pengaruh abg mamat khalid neh, kite bakor jer!! hahahaaaa..yg buat riot neh bdk2 muda, bkn org tua mcm anwar, hadi awang, mat sabu tuh..kene sket dh terlantat kt spital, pastu ngadu sakiiiitt, sakiiittt...kuikuikuiii....pd aku, bnda ni bkn stakat kes tembak tu jer, england skang dilanda wabak..tu yg dorg mengamok tuh...kebanyakan dr dorg neh still lg x dak keje..sbb rusuhan ni plak tetibe jer kesatuan pekerja join skali ;)
kite bakoooorrr je!!!











the aftermath

mcm ni la keadaan kt sanaa..huhuu...main bkr2 eh..dari totenham ke birmingham mungkin pas ni smpai la kt London city ;) abiss la queeen kene roasted :p dgr2 mcm kerahan masuk ashkar ashkar england utk tenangkn keadaan...hmmmmm..dunia duniaaa