11 April 2011

Home » » Tekene bill makanan RM 13,000.00 ;)

Tekene bill makanan RM 13,000.00 ;)

huhuhu....terkejut bile dgr cite neh..tp ni mmg btul pn..dh sodap2 mkn, time mntk bill jer dh tercungap, bill RM 13,000.00..bkn dlm rupiah tp dlm rm...adoyai..tu la yg terjadi kt 50 org yg singgah mkn kt temerloh..iye, mmg la 50 org tp smpai ke bill $13,000 skali mkn..dh la kdai biasa jer, baik g mkn kt mandarin  hotel or marriot..tu pn x smpai la that figure for 50 pax..

Haaaaa.....ni la ikan yg bertanggungjawab ke atas bill dorg tu..korg tau ke ikan apa ni?? ya, nur patin namanyee ;) mak ai, brape kilo dorg mkn ikan ni?? sure main order sodap tokak yo kn pastu dpt bill dh trus lumpuh sparuh bdn...seingat aku, sbb dulu pernah dok area temerloh-jerantut, seketul harga ikan ni bila dh masak dlm $5-$7, kalo order sekor tu biasanye $70-95...hmmmmm...tp kn, pekedai patutnye letak harga siap2 or bg la hint kt org luar sket, ckp ikan ni mmg mhl....skang kes ni dlm 'perbincangan' pihak aduan pengguna...salah siapa?? aku pn x tau nk ckp, so kalo nk mkn ikan kt area temerloh or pahang especially, tny la harga dulu sblm bergadai barang nk bayor bill ;) ~peaceee~

5 comments:

whitecappuccino said...

Berape ekorla makan ikan patin untuk 50 org sampai harga banyak tuH?

Ashr said...

kihkihkih...2 tan kot dorg order ;)

Tanakwagu said...

taukeh ni memang nak pok silap.sengaja bagi kejutan. buat laporan dekat kpdbkk la

aisyah ahmad said...

tapi tu semua salah faham kan..

yang si pelanggan tu dah buat pengakuan..dia makan utk ratus2 orang..pastu amik pulak ikan yg mahal2..mmg betol la kena 13 000++ kan..

moral of de story: makan ikan selar kuning sudeee..;p

Ashr said...

tu ar dia...dh sodap2 mencekik, last2 tecekik ;D mkn ikan jeket je mcm kt asmara save $$