21 April 2011

Home » , » Nasi Lemak vs Sekolah?

Nasi Lemak vs Sekolah?






    VS





Sebelum aku mula berbicara kali ni, aku nk mntk maaf dulu pd parents yg akan terasa or pedih telinga, sbb aku panas plak isu neh, x tau nape..ok??! Aku mmg dh lama nk buat post ni, cuma masa je x de bz sgt ngan keje..sooo, now i'm in front of the PC!!!

Apa masalah problemnye??? NASI LEMAK? nasi lemak punca pelajar obes? jd isu kt dlm brite nk dekat seminggu! masuk parlimen??! ey apada!! aku tau bkn smua parents sama
tp kadang2 tu mmg panas ngan parents byk cengkadak neh!! tau nk MENYALAK je keje! beb, nasi lemak kt skolah yg ko salahkn? FAST FOOD yg ko suap time dorg kecik2 dulu, JUNK FOOD yg ko beli kt supermarket ade ko kire? ICE-CREAM yg blambak dlm fridge ko tu ade ko kire brape byk cal.?? aduuuuuuuuhhh....parents kt m'sia ni, sblm tuding jari kt org, cek la dulu diri sndri.....pastu aku nk tau la sape yg start bising pasal bnda mknan ni?? org dok kt bandar or org dok kt kg?? nk tau nape?? sbb most of the children live in town nowadays mmg patut obes!!

aku x tau la nk ckp slh bdk(age7-17) or slh sape k...gi skolah pagi, ptg gi skolah agama till 6, pastu mkn+mandi dh maghrib, mlm tusyen..btul?? sabtu ahad dok umah, x pn g shopping mall, ngadap FB lama2, main PS mcm dh nk kiamat esoknyee...mana xtvt riadah?? aku bkn ckp kosong, aku dh tny lbh dr 30 org bdk sepanjang thn, mcm tu la dorg jwp..mak bapa saya x bg main kt luar, panas, kotor and so watever!!

alaaaahaii...astronaut negara tu dulu mkn gak nasi lemak, aku pn telan gak ns lemak, x de pn obes!! syafie sali tu pn mkn gak ns lmak, ok jer..hmmmm...apa pny minded la, bile dh smpai kt menteri mmg kecoh la, mcm x de isu lain plak nk dibincang peringkat menteri!! 1 lagi, ko dh rase ke nasi lemak kt skola mcm mana rasenye?? lmak tu atas nama je kot, x terasa pn laaa!!ckp pndai, tiru negara jepun la, adakan course nutritions la kt U, ckgu2 gi kursus nutrisi la, adoYYaiiii.....kang kalo GOV buat, dorg akan cut lg belanjawan, mnyk naik lg harga, sape yg bising? ko gak yg bising kn?!!! pikir biar la menyeluruh kalo nk bg cadangan tuh..

Dlm report card mmg dh ade space utk tulis BMI student, so PARENTS check la, ckgu2 dh buat, dorg BKN BIBIK ko, mcm bagus sgt!! jaga anak tu! jgn pesan kt BIBIK ko je suh anta g skola..carik $$ pun carik la, zuriat sendiri jaga laa, apa igt ckggu2 tu x de keje lain ke?? x de anak sndri nk jaga ke??!!! hampeH!! ye btul, mmg aku PANAS kali neh!!

1 comment:

Dilakochan said...

entry ni kan elok bagi Nasi lemak VS Mak Pak!

Keje nk menunding jari je...
bukan nk cermin diri dulu...